Bonsai Branding
Grid_hero_Image.jpg

5x50 HOUSE

Design of a 5m wide extension on a 50m lot. The same principles for brand building were applied to this personal project.

Front_1500x1125.jpg
 Our love for interior design and considered spaces runs deep at Bonsai. In a less conventional approach, we rely upon our brand methodology process when undertaking our interior design work, resulting in outcomes that tell a story (aka brand narrative).  The project began with a kitchen makeover and resulted in a full-scale renovation to showcase the beauty of the original 120yr old heritage section of the home. The vision for the design is based on raw materials, allowing the building to exhibit its fabric, it's truth, with the same ethos applied to the modern extension.

Our love for interior design and considered spaces runs deep at Bonsai. In a less conventional approach, we rely upon our brand methodology process when undertaking our interior design work, resulting in outcomes that tell a story (aka brand narrative).

The project began with a kitchen makeover and resulted in a full-scale renovation to showcase the beauty of the original 120yr old heritage section of the home. The vision for the design is based on raw materials, allowing the building to exhibit its fabric, it's truth, with the same ethos applied to the modern extension.

Side_elevation.jpg
 Working alongside Slavin Architects and custom home builder Nulook Homes, Bonsai is overseeing the project as well as contracting specialist trades which will contribute to the revitalization of this precious piece of history.  Restoration works include the removal of paint and concrete to limestone and brick surfaces, stabilisation and repointing of eroded walls and chimneys and the reappointing of original features that were lost or damaged in previous use.

Working alongside Slavin Architects and custom home builder Nulook Homes, Bonsai is overseeing the project as well as contracting specialist trades which will contribute to the revitalization of this precious piece of history.

Restoration works include the removal of paint and concrete to limestone and brick surfaces, stabilisation and repointing of eroded walls and chimneys and the reappointing of original features that were lost or damaged in previous use.

Brick_restoration.jpg
 The rear extension has been designed to showcase the structure which is predominantly self-supporting, therefore limiting the impact in bringing the old and new together.  A key consideration for the new addition is 'longevity'. The rear addition that formally adjoined the heritage section of the house was completed in the late 80's and had well and truly past its use by date with the quality of materials, workmanship and overall lack of thinking, needing replacement. The new addition has been designed, and materials chosen, to last for many decades to come, while still enabling the inevitable changes that come with home ownership.

The rear extension has been designed to showcase the structure which is predominantly self-supporting, therefore limiting the impact in bringing the old and new together.

A key consideration for the new addition is 'longevity'. The rear addition that formally adjoined the heritage section of the house was completed in the late 80's and had well and truly past its use by date with the quality of materials, workmanship and overall lack of thinking, needing replacement. The new addition has been designed, and materials chosen, to last for many decades to come, while still enabling the inevitable changes that come with home ownership.

 Above all, we hope that this project can showcase as a sympathetic addition to a heritage property which truly respects the integrity of the original footprint.  To read more about 5x50 House,  click this link  for an in-depth article published by Danielle GeaGea.

Above all, we hope that this project can showcase as a sympathetic addition to a heritage property which truly respects the integrity of the original footprint.

To read more about 5x50 House, click this link for an in-depth article published by Danielle GeaGea.

Floorplan.jpg